Fül, és testgyertya

Az indiánoknak köszönhetjük, hogy feltalálták az akupunktúra fájdalommentes verzióját, Ők jöttek rá először, hogy tölcsér alakú gyertyákat a testre helyezve számos betegséget lehet kezelni. Először kéregből, majd fájdalomcsillapítót tartalmazó gyógynövényekből készítették a gyertyáikat. Később áttértek a méhviaszba mártott változatra, mert ezek sokkal jobb hatásfokkal működtek a lassabb égés miatt. Mostanság is ilyen méhviaszból készült testgyertyákat lehet vásárolni a boltokban A testgyertyákkal történő kezelés a természetes gyógyítási módszerek egyike. Használata egyszerű, hatékony, kellemes. A gyertyák természetes alapanyagból: méhviaszból, és kurkumából készülnek. Mindkettő gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású.
  
A fülgyertyázás egy egyszerű, természetes gyógymód.  Nem  hagyományos gyertyáról van szó, hiszen üreges,  méhviasszal,  viaszkeverékkel átitatott szövetből készül. A kúp alakú gyertyát a hallójárat bemenetéhez illesztjük és hatásait az égés során az enyhe  hő- és vákuumhatással éri el. Ne merüljön víz alá a kezelés után 24 óráig. Hideg, szeles időben a kezelés után tegyen a fülébe egy kis vattapamacsot pár órára.

Kiknek javasolt a fülgyertyázás:

– Aki sokat dolgozik a szabadban 
– Aki poros környezetben tartózkodik 
– Aki vízi sportokat űz 
– Krónikus fülbetegségekben szenvedőknek 
– Allergiásoknak 
– Eldugult a fülek esetén
– Melléküreg-gyulladásban szenvedőknek 
– Túlzott fülzsír-termeléstől szenvedőknek

Milyen_veszelyeket_rejt_a_fulgyertyazas
Mikor nem tanácsos fülgyertyát használni:

– Friss fülműtét után 
– Fülciszták esetén
– Fültőmirigy-gyulladás esetén
– Fülsérülés, sérült dobhártya esetén
– Mesterséges dobhártyával élőknek
– Füldaganatok esetén
– Allergia valamelyik összetevőre
– Akut gyulladás esetén a fülben vagy az arcüregben
– Magas a vérnyomás esetén

Pozitív hatása:

– Javítja a hallást
– Csökken a fül és a melléküregek nyomása
– Segít a fülzsír természetes kiürülésében 
– Javítja az egyensúlyproblémákat 
– Segít megszüntetni a fülcsengést 
– Enyhíti a viszketést 
– Segít a fülfertőzések, gyulladások gyógyulásában 
– Enyhíti a füllel kapcsolatos fejfájást
– Általános nyugtató, relaxáló hatása van

Hogyan működik?

A fülgyertya lassan, kb. 10-15 perc alatt ég el, ezalatt hőhatás keletkezik, mely átterjed a fülre, valamint a fül belsejére is. Mivel a gyertya cső alakú, az égő láng alatt légritka tér keletkezik, amely vákuumhatást eredményez. A szívóhatás következtében a kezelt zónák területén vérbőség keletkezik, nő a véráramlás sebesség, ezáltal elszállítódnak a salakanyagok, megindul a váladékfolyás. Az ingerek a fülön található reflexzónákra is hatnak, stimulálva többek között a garat nyirokrendszerét. Ezeket a fülakupunktúrás pontokat nehéz kezelni, mert a külső hallójárat mélyén, a dobhártya közelében helyezkednek el. A fülgyertya azonban a rejtett területeket is eléri. Az inger a dobhártya közvetítésével eljut a középfül csontjain a belső fül területére is, és itt hat az egyensúlyi szervekre. A vákuum, és hőhatás elősegíti a külső és középfül közötti nyomáskiegyenlítődést, és az Eustach-kürtön keresztül hat a garat képleteire is.

A testgyertya ugyan olyan, mint a fülgyertya, lehet pár milliméterrel szélesebb a keskenyebbik vége. A kezelés menete is megegyezik a fülgyertyázás menetével. A testen több helye égethetünk gyertyát. Égethetünk a Csakrákban, Meridiánokon, akupunktúrás pontokon, talpon, vagy az adott kezelendő szerven. Páros szerveken minden estben mindkét szerven gyertyázunk. A testgyertyázást kúraszerűen, több napon keresztül végezzük! Mivel a kezelés feloldja a salakanyagokat, minél több vizet vagy gyógyteát kell fogyasztani, hogy minél hamarabb tisztuljon a szervezet!

Javasolt különböző egészségproblémáknál, kiegészítő terápiaként:

Méregtelenítés, nyiroktisztítás
Reflexzónák, akupresszúrás pontok, csakrák aktiválása 
Fájó testrészek – izom, gerinc, ízület 
Emésztőrendszeri problémák – puffadás, székrekedés, hasüregi panaszok 
Görcs-, és stressz oldás
Menstruációs görcsök 
Hurutok, gyulladások 
Asztma, allergia 
 
 

Ellenjavallat:

3 éves kor alatt.
Összetevőkkel szembeni allergia esetén.
Nyílt seb, bőrpír területén
A hajas fejbőrön nem égethető
 

A nyirokrendszer behálózza egész testünket, befolyásolja az immunrendszer működését, ezért rendkívül fontos a tisztántartása, a dugulás megszüntetése. A testgyertya a bevált természetgyógyászati eszközök közé tartozik, világszerte használják kiegészítő terápiaként a különböző egészségügyi problémáknál, A mozgásszegény életmódnak és a rossz táplálkozási szokásoknak köszönhetően valószínűleg az Ön  teste is tele van méreganyagokkal. A nyirokrendszerre túl sok teher hárul, ezért a szervezet nagyon lassan szabadul meg a mérgektől. A felhalmozódott mérgek pedig kellemetlen fizikai tüneteket okozhatnak.

A testgyertya azért hat, mert elősegíti ezeknek a méreganyagoknak az eltávolítását. Elsősorban hasi fájdalmakra, puffadásra, emésztő- és idegrendszeri problémákra. Mivel immunrendszerünk 65-70 %-a a hasüregben helyezkedik el, ezért igen fontos a hasi területen levő nyirokedények méregtelenítése. Az emésztés során nagyon sok teher hárul a nyirokrendszerre. A rossz táplálkozási szokások (az állati fehérjék, zsírok, tejtermékek stb.) által először a bél, majd az egész test károsodik. A mérgek gyakran nehezek, ezért nehezen is mozgathatóak, különösen, ha azok olyan fémekből keletkeztek, mint a higany, vagy az ólom. 

Ezektől rendkívül lassan szabadul meg a szervezetünk. Ha a testünk és ez által a nyirokcsomók is túltelítődnek lebomlási anyagokkal, salakokkal, vírusokkal, és baktériumokkal, akkor megduzzadnak, és fájdalmassá válnak. Ez egyfajta jelzés, hogy a működésüknek nem tudnak eleget tenni, dugulás jött létre, amely károsítja az immunrendszert is. Ezt a dugulást segítjük megszüntetni a köldökön keresztüli gyertyázással. Amikor meggyújtjuk a gyertyát a hatóanyagok füstje a kürtőhatás értelmében bejut a szövetekbe, és elősegíti a tisztulási folyamatokat.

  • fülgyertya kezelés 1500 Ft
  • testgyertya kezelés 1300 Ft